6 gevolgen van slecht website onderhoud

De gevolgen van slecht website onderhoud worden vaak onderschat. Pas wanneer er problemen aan het licht komen, breekt er paniek uit en wordt er gekozen voor een onderhoudsplan. Dat is zonde, want als je direct start met goed website onderhoud, dan kunnen er een hoop problemen (en kosten) voorkomen worden.

Je brengt je auto toch ook naar de APK?

Je zou het kunnen vergelijken met je auto die je jaarlijks naar de APK brengt voor onderhoud. Dat hoeft niet te betekenen dat er problemen zijn op dat moment, maar eventuele slijtage komt dan ook aan het licht. In plaats van dat je tijdens je auto rit naar Frankrijk ineens stil komt te staan, laat je op tijd het versleten onderdeel vervangen. Geeft het altijd een garantie? Nee, maar je kunt wel zoveel mogelijk voorkomen.

1. Functionaliteit

Er worden wekelijks updates uitgebracht voor de toepassingen op je website. Deze updates zorgen er onder andere voor dat alle onderdelen op je website met elkaar blijven samenwerken/communiceren. Daarnaast zorgen updates ervoor dat eventuele fouten in een eerdere update hersteld worden. En nog leuker is dat veel updates ook weer nieuwe functies toevoegen aan je website, die je wil toch niet missen? 😉

2. Kritieke fouten

Als de website niet goed onderhouden wordt, loop je het risico dat bepaalde onderdelen in je website een keertje met elkaar in conflict raken. Hierdoor kan er een kritieke fout ontstaan, waardoor je website volledig onbereikbaar wordt voor bezoekers.

3. Gehackt worden

Updates zijn er niet alleen voor de functionaliteit, maar ook voor de veiligheid van je website. Als er ergens een lek ontstaat wordt dit vaak in een volgende update hersteld. Voer je deze update niet (snel) uit, dan kan het zijn dat je website gehackt wordt. Het kan ook voorkomen dat een toepassing helemaal geen update meer ontvangt, omdat de makers ermee gestopt zijn. In dat geval is het ook belangrijk dat eventuele risico’s ingeschat worden en er naar een alternatief wordt gezocht om een hack te voorkomen.

4. SEO prestaties lopen terug

Een website die niet goed functioneert, niet up-to-date is of niet veilig is, scoor sowieso al minder punten bij ome Google. En dat is natuurlijk zonde!

5. Verlies van bezoekers (en dus omzet)

Als je website niet goed functioneert, uit de lucht is of gehackt is dan gaat dat natuurlijk ten koste van je bezoekers. En daarmee uiteindelijk ook van je omzet.

6. Hogere kosten door herstelwerkzaamheden

Als laatst is het natuurlijk gewoon zonde van je geld als er door achterstallig onderhoud herstelwerkzaamheden nodig zijn, die anders (grotendeels) voorkomen hadden kunnen worden.

Het website onderhoudsplan

Wordt jouw website, webshop of leeromgeving nog niet onderhouden? Dan is mijn onderhoudsplan wellicht iets voor jou. En een offerte aanvragen is altijd vrijblijvend!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *